Hírek

Elérhetőségek

Nyertes Magyar Falu Program pályázat

Előzmények:

A Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése - 2021 című, MFP-OJKJF/2021 kódszámú felhívás alapján Cún Községi Önkormányzat, mint támogatást igénylő 3282284856 iratazonosító számú támogatási kérelmet nyújtott be. A Támogatói Okiratot 2021.10.25-én vettük kézhez.

Projekt megvalósítás:

A Támogatói Okirat kézhezvétele után megrendeltünk a játszótéri eszközöket attól a szállítótól, amelynek az árajánlatát a pályázathoz is csatoltuk. A szállítás, telepítés gyorsan megtörtént, így a projektet jóval a vállalt határidő előtt be tudtuk fejezni.

Projekt műszaki-szakmai tartalma:

A projekt keretében új játékok kerültek elhelyezésre, mozgáskultúrát, mozgásfejlődést segítő, mozgásigényt kielégítő kültéri játszóeszközök lettek beszerezve: csúszdás mászóvár, polly ball, mérleghinta, homokozó, tetős asztal-pad garnitúra, fészekhinta és piruett forgó szállítással, telepítéssel, ütéscsillapítás kialakításával és tanúsítással együtt. A munkálatokat műszaki ellenőr felügyelte.

A fejlesztés keretében új építéssel, fejlesztéssel, korszerűsítéssel érintett közterületi játszótér alapterülete 315 m2 (tervek alapján).

Projekt eredményei, hatásai:

A településen élő gyermekek egészséges testi és lelki fejlődésének segítése és lehetőség biztosítása a szabadidő eltöltésére generációktól függetlenül. A játszóteret igyekezetünk változatos játékokkal felszerelni, hiszen ez elengedhetetlen a kisgyermekkori nevelés hatékony fejlesztése szempontjából. Mindezek eredményeként az eszközök hozzájárulnak, hogy a kisgyermekek fejlődési lehetőségei javuljanak, így a vidéki élet jobbá, vonzóbbá váljon a családok számára.

Tájékoztatás és nyilvánosság:

A játszótér kialakításán kívül a projektnek része volt még a nyilvánosság biztosítása, melynek keretében a kötelező arculati elemeket betartva, 1 db Falutáblát helyeztünk ki (mivel Cún zsáktelepülés), a település közigazgatási határát jelző, a település nevét tartalmazó tábla alatt, a település fő forgalmi útvonalai mentén, a település központja felé vezető oldalon. Ezen kívül az épületre kihelyeztük a támogatói táblát, és a honlapon is közzétettük a Magyar Falu Program emblémát.

A felújítást műszaki ellenőr felügyelte. A projekt menedzsment folyamatosan végezte munkáját, melynek következtében a megvalósítás gördülékeny volt, akadályozó vagy veszélyeztető tényező nem merült fel. A projekt menedzsment feladatai: kapcsolattartás a szállítóval és az önkormányzattal, eszközök megrendelése, telepítés koordinálása, nyilvánosság biztosítása, szakmai beszámoló és elszámolás elkészítése.

Döme Szilárd polgármester

Csatolmány(ok):